Марко2017-10-12T18:51:37+00:00

Марко Бакић

КРЕАТИВНИ ДИЗАЈНЕР


wordpress  |  веб-дизајн  |  графички дизајн  |  дизајн производа

Иако сам одувек био и остао по вокацији и темпераменту графички дизајнер, дипломирао сам на Високој школи струковних студија – Београдска Политехника, смер дизајн индустријских производа, решен да проширим свoје дизајнерске способности и видике.

Највише искуства сам стекао у графичком дизајну с обзиром на веће тржиште и самим тим и већу потражњу за графичким дизајнерским решењима, како у штампи, тако и на осталим медијима (видео, телевизија, интернет). Захваљујући увек присутном ентузијазму кад је дизајнирање у питању, имао сам прилику да учествујем у многим пројектима различитих мотива и величина, од оних најситнијих до крупнијих, од комплетних решења до израде појединих делова. Без обзира на величину, сваки од тих послова изискује посвећеност и нуди изазов за свакога коме је као и мени дизајн оружје креативности.

Занима ме дизајн као средство и техника за координацију, баланс естетике и функционалности, дисциплина за разигравање уметничких импресија у додиру са увек динамичном економијом потрошачке стварности, као и друштва уопште, а посебно са потребама наручиоца услуге дизајнирања. Своју ширину сагледавања, истрајну прецизност у детаљима и креативност унапређујем и обогаћујем, између осталог, и у изазову постављених рокова и ограничења свих могућих врста и димензија. То је оно што све ово мени чини неодољиво занимљивим простором за стварање и непресушним извором инспирације.